Fotosite

Studeren

Als je de basisschool verlaat, is de overgang naar het middelbaar onderwijs een grote stap. Het is belangrijk te weten waarvoor je kiest. Als je in de lagere school behoorlijke resultaten haalde en graag studeert, zit je in het ASO goed. Je krijgt een heel wat vakken die je de mogelijkheid geven een ruime kennis te verwerven en een hele reeks vaardigheden te ontwikkelen: in talen, wiskunde en wetenschappen, ICT (informatie- en communicatietechnologie), sociale vaardigheden, zorg voor gezondheid, veiligheid en milieu. We besteden veel aandacht aan ‘leren leren’.

Dit deel van onze site is gewijd aan alles wat bij dat studeren komt kijken. Eerst en vooral vind je hier ons aanbod terug: welke richtingen kan je bij ons volgen? Welke boeken je zal gaan gebruiken kan je hier ook terugvinden, evenals informatie rond begeleiding.

Je vindt hier ook een beknopte versie van de belangrijkste regels bij ons op school, met betrekking tot het uniform, de dagindeling en eventuele afwezigheden. Het hele reglement kan je hier vinden.Instituut Dames van het Christelijk Onderwijs (vzw Ignatiaanse Scholen Antwerpen/vzw IgnAS)
Louiza-Marialei 5 - 2018 Antwerpen - de.dames@idco.org