Fotosite

Uniform

Een belangrijk deel van de traditie bij ons op school is het uniform. Leerlingen die het dragen worden meteen herkend als komende van onze school. Het uniform ziet er zo uit:


De meisjes dragen een bloes of hemd in effen lichtblauw, met een klassieke effen donkerblauwe pull erover en eventueel een donkerblauwe, grijze of witte underpull eronder. Ze hebben de keuze tussen een grijze uniformrok (een voorgeschreven model met drie platte plooien langs weerszijden), en een donkergrijze of marineblauwe lange broek. Opvallende make-up is uit den boze, evenals opzichtige kapsels en juwelen (één paar sobere oorbellen, een horloge, een ring, een halskettinkje en een armbandje zijn wel toegelaten). Het dragen van kousen is verplicht.


De jongens dragen evenals de meisjes een lichtblauw hemd, met een klassieke donkerblauwe trui. Zij dragen een effen marineblauwe of donkergrijze broek. In de eerste graad mogen zij nog een korte broek dragen, maar vanaf de tweede graad zijn alleen lange broeken toegelaten. Ook de jongens zorgen voor een verzorgd, sober kapsel. Zij mogen een horloge dragen, maar piercings en oorbellen zijn verboden.

Voor zowel jongens als meisjes geldt dat de schoenen klassieke schoenen moeten zijn. Geen hoge hakken, sportschoenen of plateauschoenen. Wie een sjaal draagt, zorgt ervoor dat die langwerpig is, en effen donkerblauw of grijs van kleur. Jassen zijn effenblauw, zonder versiering of merktekens. Hoofddeksels zijn niet toegelaten binnen de schoolmuren. Enkel als het vriest, is het toegestaan om tijdens de pauzes op de speelplaats een effen donkerblauwe of grijze muts te dragen.

Dit is slechts een korte beschrijving van het uniform. Raadpleeg bij twijfel gerust het volledig reglement.Instituut Dames van het Christelijk Onderwijs (vzw Ignatiaanse Scholen Antwerpen/vzw IgnAS)
Lange Nieuwstraat 94 - 2000 Antwerpen - de.dames@idco.org